• Novinky

            • Rozsvietenie Betlehemu

            • Po odovzdaní darčekov pre klientov DSS Harmonia Strážske putovali mladí koledníci (členovia DFS Stražčanik) na Námestie A. Dubčeka, na ktorom sa konalo slávnostné rozsvietenie Betlehema. Prítomným občanom predviedli krásne betlehemské pásmo, ktoré oživilo túto slávnostnú atmosféru.

            • Koledu Vám nesieme...

            • Šťastie, zdravie, pokoj všetkým vinšujeme Vám... V stredu 21.12.2022 prišli koledami potešiť členovia našich záujmových útvarov klientov DSS v Strážskom. Odovzdali im svietniky, ktoré vyrábali na svojich stretnutiach. Spevom potešili prítomných zariadenia a zavinšovali šťastné sviatky.

            • Adventné čítanie

            • Dnes sme privítali  v našom CVČ Lienky – detičky MŠ Strážske. V rámci projektu Celé Slovensko číta deťom, prečítala známu slovenskú rozprávku riaditeľka CVČ. Detičkám sa rozprávočka Červená čiapočka  veľmi páčila a  so záujmom pekne počúvali.

            • Čaro Vianoc

            • Interaktívne dopoludnie spojené s tvorivými aktivitami pre žiakov špec. triedy ZŠ Strážske

            • Drogy ako ich nepoznáme

            • Beseda spojená s ukážkami vyhľadávania drog policajným psom pre žiakov ZŠ Strážske

              Dňa 9. decembra 2022 CVČ Strážske pripravilo v spolupráci s ORPZ  Michalovce, KRPZ  Košice a ObO PZ Strážske preventívne podujatie zamerané na prevenciu užívania drog mladistvých . Telocvičňa základnej školy Strážske sa na chvíľu premenila na hľadisko a žiaci 5.-9.ročníkov sledovali výklad policajta KRPZ v Košiciach z odboru poriadkovej polície oddelenia služobnej kynológie. Pútavo oboznámil žiakov o negatívnych účinkoch drog a trestnej činnosti páchanej pod vplyvom psychotropných látok. Rozobral skupinu legálnych drog a nelegálnych drog a apeloval na žiakov, aby sa vystríhali náhodnej ponuke akejkoľvek drogy. Následne sa uskutočnila ukážka vyhľadávania drog policajným psom, ktorá žiakov zaujala. V diskusii kládli žiaci otázky, k danej téme, na ktoré im odpovedal príslušník poriadkovej polície, preventistka ORPZ v Michalovciach kpt. Ing. Zuzana Rozsypalová a taktiež aj policajti z Obvodného oddelenia PZ v Strážskom.

            • Detské vianočné dielne

            • Vianoce sa pomaly blížia . Ľudia si navzájom posielajú pozdravy plné prianí. Na dnešných Detských vianočných dielňach si druháci zo základnej školy vyrobili originálne pozdravy v tvare snehuliaka. Pracovali trpezlivo a postupne si nalepovali jednotlivé časti a popritom si zaspievali aj veselú pesničku o zime. Nezabudli ani na venovanie. Doma si už len nalepia svoju fotografiu a pozdrav je hotový.

            • Mikuláš v Strážskom

            • V utorok 6. decembra 2022 zavítal do nášho mesta Mikuláš na koči so svojim sprievodom.

              Spolu s primátorom mesta prešiel ulicami Strážskeho. Najprv si to namieril k základnej škole. Deti ho už netrpezlivo vyčkávali na chodbách a zrazu ho uvideli. To bolo radosti! Koč ťahaný koníkmi obišiel celú školu, aby pozdravil všetky deti. Potom zavítal do DSS Lidwina a Harmonia. Priniesol úsmev, radosť, lepšiu náladu pre všetkých a veru v nejedných očiach sa zaleskli slzy, určite si spomenuli na svoje detské časy a dojalo ich to. Na príchod Mikuláša sa starostlivo pripravovali a tak ako poďakovanie  zaspievali pekné pesničky. Potom si to Mikuláš namieril priamo na námestie Alexandra Dubčeka. Vyzdobená tribúna zívala prázdnotou. Kvapky studeného dažďa nedovolili túto zimnú slávnosť uskutočniť vonku. Zrazu však začul volanie:  Mikulášku dobrý strýčko, nebuď sám, nebuď sám, my deti sme dobré boli, príď k nám, príď k nám. To v priestoroch mestského úradu už prebiehala hádka medzi čertom a anjelom o tom, ktoré deti boli zlé a patria do peklíčka. Keďže Mikuláš stále nechodil anjelik  a netrpezlivo čakajúce deti sa ho snažili privolať.  Tak sa vydal za volajúcim hlasom... A potom to prišlo, chvíľa na ktorú čakali najmä tí najmenší. Bolo cítiť príjemné napätie a v detských tvárach očakávanie a radosť. Deti sa Mikulášovi veľmi potešili a obdarili ho básničkami a pesničkami. Program zostavený z jednotlivých vstupov  detí materskej školy,  základnej školy a CVČ Strážske sa Mikulášovi veľmi páčil. Potom spoločne rozsvietili vianočný stromček, neodmysliteľný symbol Vianoc. Keď už bolo celé mestečko Strážske krásne rozsvietené, začalo sa s rozdávaním darčekov.  A to sa už počasie trocha umúdrilo a nebránilo vychutnať si na námestí mikulášsky punč venovaný deťom i dospelým. Tí odvážnejší sa odhodlali aj na fotografovanie s Mikulášom pri koči.  Príprava vyžadovala účasť a spoluprácu škôl a iných organizácii -  MsPS, MŠ, ZŠ, DSS Harmonia, Lidwina Strážske. Reštaurácia Aztéka venovala mikulášsky punč. Veľké poďakovanie všetkým, ktorí pomohli s prípravou a realizáciou podujatia.

            • Mikuláš medzi členmi záujmových útvarov CVČ

            • Popoludní sa Mikuláš do centra voľného času vrátil, aby obdaroval sladkosťou členov záujmových útvarov FS Stražčanik, Mažoretky a S počítačom hravo. Deti mu zaspievali krásne piesne a zarecitovali básničky. A potom odmena v podobe sladkej čokolády a cukríkov. Mikuláš zanechal sladkosti pre všetkých 260 detí, takže v ďalších dňoch si budú môcť pochutnať aj ostatní. Vykúzliť úsmev na tváričkách detí sa nám darí vďaka sponzorskému daru - ĎAKUJEME TESCO Strážske!

            • Dnes MIKULÁŠ zavítal aj k našim najmenším

            • Mikulášku dobrý strýčku modlím sa ti modlitbičku... tóny známej piesne sa niesli spoločenskou miestnosťou v našom CVČ. Maličkí drobčekovci „nahodení“ v doprovode svojich rodičov čakali na príchod Mikuláša. A dočkali sa . Prekvapení s úžasom sledovali jeho príchod s vrecom plným sladkostí. Mikuláš sa k nim prihovoril a postupne odovzdával balíčky plné sladkostí. Deťúrence postupne prichádzali, niektorí so strachom. No našli sa aj odvážlivci, ktorí si pre balíček prišli sami. Pred odchodom sa s Mikulášom spoločne odfotili a zakývali mu na rozlúčku. No a potom hurá do herne, kde sa do sýtosti vyhrali pri svojich hračkách...

            • Mikulášska čižmička


            • Malí drobčekovci sa na príchod Mikuláša tešia. Na svojom piatkovom stretnutí si vyrábali milé čižmičky. Možno im do nej nadelí Mikuláš sladkosti

            • Cez hľadáčik fotoaparátu

            • Fotografický krúžok pokračuje s použitím bleskov, dievčatá vytvorili fotografie tanečného krúžku. Fotenie detí v pohybe je ťažké, no zvládli to úžasne. Okrem krúžku deti fotografujú aj doma, učia sa kompozícii a rôznym zaujímavým pohľadom cez hľadáčik fotoaparátu. Tešíme sa, že aj mimo krúžku sú aktívne a baví ich to.